fredag den 19. august 2011

Inden sommeren er helt forbi...

Claus Meyer & Co kommer nu med en herlig kogebog der vil udvikle børn (og voksnes!) glæde ved og sans for mad, både hjemme i køkkenet og ude i naturen, hvor ungene selv kan være med til at indsamle og tilberede de gode sager, tjekke om muslingerne er levende osv. Bare se denne her herlige 'Ole Opfinder' opskrift fra bogen på popkorn over bål:

Den sidste, ulmende – men stadig stærke – varme fra et bål (se opskrifter på både bål og bålmad i bogen), kan bruges til alt muligt. F.eks. til at lave popcorn over på denne smarte måde. Majskernerne popper i fuldt udsyn, og så er der noget „Ole-opfinder“ over teknikken, som gør det rigtig sjovt for børnene at være med.
2 dl majskerner
2 spsk. olie
2 metalsigter
ståltråd
en kraftig pind på ca. 1–1½ meter (så du ikke brænder fingrene)
salt
Kom majskernerne i en skål, vend dem i olien, og kom dem i den ene sigte. Læg den anden sigte ovenpå, så de danner en kugle, og bind dem godt sammen med ståltråd. Bind herefter popcornkuglen fast for enden af pinden med ståltråden.
Hold popcornkuglen ind over varmen, indtil majskernerne begynder at poppe. Ryst med jævne mellemrum, så alle majskernerne bliver poppet.
Tag kuglen ud af bålet, men pas på med sigterne, da de er meget varme. Når en voksen – med handsker eller efter lidt nedkøling – har åbnet kuglen, kan popcornene hældes i en skål, drysses med lidt salt og spises.

Læs meget mere og køb bogen fra d. 13. september hos Meyer & Co.Ingen kommentarer:

Send en kommentar