fredag den 18. december 2009

En pinlig historie

Til trods for total afspærring af Christiansborg & omegn og utallige andre sikkerhedsforanstaltninger lykkedes det, iflg. midnatsradioavisen, for tre Greenpeace aktivister at komme helt ind i forhallen til den royale dinér for alle statslederne med følge her til aften. De blev faktisk først afsløret, da de foldede dere banner ud!
Se dem på DR.dk/P3
SÅ blev de også omgående anholdt, og de bliver givet straffet efter bogen m.m.
Jeg synes, man skulle ha' inviteret dem med til middagen, ved højbordet, for deres evne til at ta' røven på PET & Co og hermed påvise et klart sikkerhedshul, autoriteterne kan lære rigtigt meget af til næste gang.
Tænk nu hvis det ikke havde været flinke og høflige Greenpeace aktivister, men rigtige terrorister, med bomber i lommerne, Al Qaeda eller så'n...
Det her kræver vist en nærmere forklaring, inden nogen har lyst til at tale om flere topmøder her i landet.

Greenpeace udsendte en pressemeddelelse straks efter, kl. 17:42:

"Mens stats- og regeringslederne mødes til middag hos dronningen, går Greenpeace i aktion. Det lykkedes 2 aktivister at komme ind til den røde løber med et direkte budskab til de festklædte ledere. ”Politicians talk. Leaders act” stod der på de håndbannere, aktivisterne holdt frem for verdenspressen.

- Der er simpelthen ikke tid til snak og hyggekonversation lige nu. Vi har brug for ledere i arbejdstøj. Forhandlingerne er tæt på sammenbrud, og der er kun 24 timer tilbage, hvis verdens ledere skal udnytte det momentum, der er bygget op omkring klimatopmødet her i København,” siger Mads Flarup Christensen, generalsekretær i Greenpeace Norden.

- Mens verdens ledere bruger tiden på royal fest, hænger fremtiden for millioner af mennesker og alverdens dyrearter i en tynd tråd.

De industrialiserede land har bragt klimaforhandlinger på randen af kaos ved at nægte at skære dybere i udledningen af drivhusgasser og bidrage med finansiering til udviklingslandenes begrænsninger og tilpasning."

Ingen kommentarer:

Send en kommentar