lørdag den 6. november 2010

Ka' vi gøre Københavns bybusser bedre?

Vi kan spare en formue ved at pille hjulene af. De holder alligevel ved stoppestedet det meste af tiden, mens passagererne én ad gangen enten klipper deres kort eller forhandler billet med chaufføren, leder efter pengene o.s.v. Det tager sgu sin tid. Inden da vil flere passagerer ha' brugt en hel del tid på at finde en kiosk eller en Brugs, og stå i kø for at købe et klippekort.
Spøg til side. I Aarhus ankommer bussen til stoppestedet, åbner dobbeltdørene midt i bussen og passagererne vælter ind, dørene lukker og bussen kører videre. Det går rimeligt tjept, også selv om der skal en barnevogn med. Vi skal jo ind samme vej, så vi gir' s'føli en hånd med.
De er nemlig ikk' så dumme i Aarhus: billeteringen klarer passagerne i ro & mag under kørslen, med de til formålet i bussens indgangsområdet opstillede billetautomater, der tager både mønt & plastickort.
Hvis vi skal lokke flere passagerer op i busserne og ha' færre privatbiler på vejene og økonomien ka' blive bedre, er det ikke et spørgsmål om trådløst internet til at fordrive tiden med i bussen; så er det pinedød nødvendigt at transportiden står i rimeligt forhold til distancen, at busserne ikke holder parkeret ved stoppestederne, men kører!
Personligt kører jeg hellere på cykel, også i regnvejr. Livet er sgu for kort til langsomme busser.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar