mandag den 28. november 2011

Dejligt sted med kvalitet og stil


Hvor går man hen, når fotografens cykel er punkteret, og der er indkøbt billetter til en fantastisk stumfilm i Dagmar om to timer? Heldigvis kom vi forbi Bjørg's, på hjørnet af Vester Voldgade og Studiestræde, der hvor det legendariske Villy's Place havde hjemme engang i 1960'erne. Vi gik indenfor og følte os straks godt tilpas i et interiør, der ku' ha' været i et venligt nabolag i Paris. Venlig, kompetent betjening, mange slags gæster, unge og gamle.
Vi fik begge Bjørg's spicy meatballs med tzatziki og masser af godt brød, to store fadøl, kaffe og herlig kage for 485 kroner.

Mætte trissede vi over i Dagmar til 'Klovnen', en smukt nyrestaureret 2 timer lang og meget intens stumfilm fra 1926, i dagens anledning med levende pianør, om et lille cirkus der drager til Paris, kærlighed, svigt & død. Danmarks dyreste og mest overdådige stumfilm, vel den eneste der virkelig er i international klasse. Det tyste melodrama er instrueret af A.W. Sandberg med Gösta Ekman i hovedrollen. Se den, hvis du får muligheden!
Du kan læse mere om filmen i Nationalfilmografien, hvor det også er muligt at se et lille klip fra filmen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar