torsdag den 1. november 2012

Kvalitetsradio

Kan du høre her: http://thirdear.dk. Men du skal nok være hurtig. De er ved slutningen, sådan da. Lad os håbe, der er nogen der kan finde lidt mønt til fortsættelsen.



Du kan arbejde videre på computeren mens du lytter. 

Nogle af verdens bedste radiomontage og dokumentarskabere er danske. Men de er søgt til udlandet efter at DR har nedlagt verdens bedste og mest prisbelønnede montageafdeling. Kun Third Ear holder fanen højt.

Censur af bryster og bar røv...

Bonerte Apple-kunder kan ikke tåle at se Mor Karens smukke bryster... 


Apple, der er dominerende på e-bogsmarkedet også i Danmark, vil ikke sælge Peter Øvigs Hippie 1 & 2 fordi der er, oh skræk & rædsel: BARE BRYSTER & BARE RØVE OG BLOTTEDE TISSEMÆND!! Uha, uha, gys!
HA, HA, HAHR; hædr, fniiiis, høh, hø, har, har, 
Åh nej, suk, støøøn, amerikansk bonerthed...

Heldigvis er der mange andre e-bogs sites, hvor Peter Øvigs bog kan købes uden indkopierede, pornoficerende  blomster,  æbler mv. på strategiske steder. Du kan f.eks. købe den på forfatterens eget site hippie.nu og på Gyldendals netboghandel.
Læs mere på journalisten.dk

PS: Den amerikanske bonerthed er ved at brede sig til de smarte cafeer, der ikke tåler synet af en ammende kvindes bryst...

onsdag den 31. oktober 2012

Sokkelunds Afrikanske Samling udstiller

Ude på Qvinti Lynette, på Refshalevej 110 A, et lille hjørne af Københavns befæstning fra syttenhundrede tallet, hvor Karen har sit freelancekontor, udstiller vi vores digitalprint af de gamle fotografers portrætter fra Mali.
Hele kontorfællesskabet i det gamle hus er gået sammen om åbent hus, så de næste dage kan du købe kunstbøger, tryk, børnetøj, økologiske håndklæder... Og selvfølgelig også fascinerende portrætter fra Mali af berømte fotografer, vores bog, plakat og vores bogolantekstiler fra Segou i Mali.
Måske gi'r vi også et lille glas undervejs...

Håndvævet og håndmalet med jord- og plantefarver i århundredgammel bogolanteknik

Udstillingen af billeder og tekstiler breder sig over hele huset

Malick Sidibes 'Les Rois du Pop', fotograferet i Malis hovedstad, Bamako, 1973 


Helle Vibeke Jensens kunstbutik. Pt. har Helle travlt med forberedelserne til Bogforum i næste uge.

onsdag den 24. oktober 2012

Mali, Timbuktu, 1996

På vej over den tørre steppe fra Mopti til Timbuktu brød vores lejede Toyota sammen; motorophænget var rustet igennem og den tunge dieselmotor stod faktisk på jorden.
Jeg kastede bare et blik på ravagen og tænkte, herfra kommer vi kun videre til fods.
Men inden der var gået en time havde drengene fikset den med en væltet træstamme, et par sten og noget tykt ståltråd og vi var kørende igen...
Efter nogle dage i  
Timbuktu sejlede vi tilbage over Nigerfloden og kørte med samme bil og reparation 300 km. tilbage til Mopti uden problemer.
Her er baren på det gode hotel i Timbuktu. Dengang i 1996, må det ha' været. I dag er der vel hverken musik, tv, whisky eller koldt øl, vel knap en cola og sikkert heller ikke billeder på væggen.
Touaregernes oprør er blevet overtaget af 
al-Qaeda og landevejsrøvere med masser af avancerede våben fra tiden som lejesoldater i Gadaffis hær. Over 400.000 er flygtet mod syd i Mali eller til Niger, Mauretanien eller Burkina Faso.
Læs mere på Al Jazeera English.

tirsdag den 23. oktober 2012

Rasmus Lyberth kommer til byen

"Det var en magisk tropenat med 22 celcius hele natten og vindstille, så kandelabrene brændte uden at blafre. Det var en fantastisk tid. 8 timer af den slags årligt, så er jeg glad."
Richardt Lionheart

Min bror Richardt byggede engang for længe siden en stor flåde der kunne stages rundt i voldgraven. Den var ganske lav men stor nok til et havebord med flere stole om.
En lun sommeraften blev jeg hyret som pramdrager. Rasmus Lyberth var kommet til byen og Jytte Andersen, der kendte Rasmus, havde hyret ham til at spille ved en helt speciel middag for vores venner Kirsten Junge og Fritz Bauch. Fritz var meget syg og døde kort efter.
Middagen blev indtaget i kandelabrenes skær mens pramdragerne stagede flåden langsomt afsted på voldgraven fra ende til anden. Jeg kan ikke huske menuen i detaljer, men der var da vist noget med boblevin og store grønlandske rejer. Det var en fantastisk aften, lunt og vindstille. Selv myggene lod os i fred.


Nu kommer Ramus Lyberth til byen igen, og giver koncert med sin duo i Christianskirken på Christianshavn, søndag den 2. december klokken 16. Jeg så plakaten på posthuset og kom til at tænke på solokoncerten dengang på flåden, mens jeg cyklede hjem til Sokkelund med min avis i inderlommen.



tirsdag den 2. oktober 2012

Skriften på væggen for 40 år siden

»Det er tydeligt, at morgendagens samfund ikke kan være orienteret mod vækst alene, i hvert fald ikke hvad angår det materielle område. Til en begyndelse skal vi ikke længere orientere vort økonomiske system mod en maksimal vækst, mod en maksimering af bruttonationalproduktet. I stedet foreslås det erstattet med bruttonationalnytte eller udnyttelse. Jeg minder i denne forbindelse om begrebet ’national bruttolykke’ af Jan Tinbergen*. Det ville være ønskeligt, at man får undersøgt, på hvilken måde man eventuelt kunne få indført et økonomisk system, som ikke begrunder sig på den maksimale vækst pr. indbygger.«

Sicco Mansholt, præsident for Europa-Kommisionen, 1972

* Jan Tinberger (1903 - 1994), hollandsk økonom og nobelprismodtager.
Læs mere på information.dk

onsdag den 26. september 2012

Christianias fødselsdag

I dag fejres Christianias 41 årsfødselsdag lige uden for min hoveddør med Indkøberens traditionelle konkurrencediscipliner. Jeg gik desværre glip af 'tomandsski på asfalt', men her er en håndfuld billeder fra sækkeløb og 'æggeløb med æg på ske'.
Koncentrationen lyser ud af ungerne; der bliver gået til stålet!









Christiania fødselsdag





42 kasser à 50 cm fik Klaus stablet ovenpå hinanden inden byggeriet mistede balancen, og han blev firet ned i sikringsrebet til det begejstrede publikums hyldest. Det er en stavl på svimlende 21 meter!

lørdag den 8. september 2012

Faurschou Foundation åbner med et brag

I torsdags åbnede et nyt, stort udstillingssted i København. Galleri Faurschou er flyttet fra Nyhavn til Frihavnen, til et stort pakhus på  Kubiensvej 11 under navnet Faurschou Foundation og er en privatfinansieret, offentligt tilgængeligt kunstinstitution med en filial i Beijing.

I torsdags åbnede det nye udstillingssted med et brag, da den kinesiske kunstner Cai Guo-Qiang (Quanzhou, Gujian 1957) lavede en eksplosionsperformance omkring en lille dansk sejlbåd, ringdæksjollen Freja.


Luise og Jens Faurschou

Cai Guo-Quiang og hans dygtige tolk

Den muntre borgmester fra Iwaki, hvor den store båd i udstillingen kommer fra. Det er altid mænd fra Iwaki, der hjælper Cai Gou-Qiang med at stille den store installation op rundt i verden.




Efter braget blev 'Freja' sejlet ind til kajen ved pakhuset og rullet ind i udstillingen.

Båden fra Iwaki





Cai Guo-Qiang er meget optaget af krudtets muligheder og laver sammen med frivillige store billeder på papir sværtet af eksploderende krudt. Billederne her er inspireret af hans ophold i Danmark, hvor han har besøgt Svinkløv, set bådene blive trukket op på Thorup strand, oplevet kirkeskibe, vikingeskibsmuseet i Roskilde og skibsegene i Dyrehaven. Alle billederne er skabt de sidste 14 dage i galleriet med frivillige fra mange lande.
Udstillingen kan ses ganske gratis til den 7. december.

Se mere på Faurschou Foundation

tirsdag den 24. juli 2012

Uppsala, min fødselsdag

Beretningen om vores tur til Uppsala og retur til København med fin olivengrøn IF'er finder du fremover på bloggen SundbySally ... 

mandag den 25. juni 2012

Fotoskolen Fatamorganas afgangsudstilling

Mia Mai Graabæks poetiske billede fra svømmebassinet kan jeg godt lide.

Cateringen til åbningen var imponerende. Fatamorgana fotografskolen må ha' en god sponsor... Det er lederen af skolen, Morten Bo, i midten med røde bukser.

Historien

'Slagterbutik ved Nikolaj Taarn 1890' et tidligt værk af Jens Ferdinand Wilumsen jeg faldt over i Davids Samling i Kronprinsessegade.
Sådan så en slagterbutik ud i Mali i 2005. Bortset fra, at kvinderne i det muslimske Mali ikke er pakket så meget ind og sletikke bærer tørklæde... Bortset fra Timbuktu og videre nordpå hvor slyngler, banditter og nyreligiøse fundamentalister huserer for tiden, som Lars Zbinden Hansen skriver om i U-Lands Nyt.

mandag den 2. april 2012

Snöleoparden åbner ballet med Gonga Sain og Mithu Sain


I går søndag spillede Jonas Stampe, alias Snöleoparden, sammen med de to kendte trommeslagerbrødre Gonga Sain og Mithu Sain på Pindi Stadion i Lahore ved åbningen af cricketfinalen i Pakistan, direkte på det nationale tv. Det er Jonas i den lange, røde kjortel, Gonga Sain tv. og Mithu Sain i gul kjortel.
Billederne er lige modtaget på mail fra Jonas. Der er ikke noget navn på fotografen. Jeg vil gætte på, Jonas har stukket sit lille 'point & shoot'-kamera ud: "tag lige et par billeder, mens jeg spiller."

søndag den 1. april 2012

Danish puppet theatre in Pakistan



The little angels were performing a very fine dance for us.

My memory card cheated me, so I do not have any pics from that day. Fortunately my good friend Abdul Majid has send me a big load, so I can tell about our performance at Faisalabad Arts Council. Abdul is the photographer of the Arts Council.

Here is one of Annes two puppets, the main figures of the workshop.

Anne was teaching a few of the kids. They were very interested.

'Oh, this is exiting! I would like to try much more.'

'We are good friends.'

Anne with new friends.


And then we were interviewed by Radio Pakistan.

Anne Nøjgaard from Theatre Lampe

Karen Mohr Sokkelund

Jonas 'Snöleoparden' Stampe

It's me sitting on the ground.


The kids had a great time.

Many thanks to Abdul Majid for a lot of fine pictures. I take the chance to appear one more time. It does not happen very often.
We all hope to come back soon.