torsdag den 26. marts 2009

Anden dag i Landsretten



På tavlen står ganske vist kun min bror Richardt, men Karen, jeg og nogle stykker mere er også parter i sagen. Nu har vi boet her i tossereservatet så længe, vi mener at have hævd på vores boliger. Uden at være underlagt det hal'hellige fælleskab. Ikke at vi ikke vil lege, men vi vil godt sæl' bestemme farten.
Jeg tror, blandede ejerformer vil betyde et stort spring fremad, også for de, der ikke har mange penge: De vil få muligheden for at gå op i banken og låne penge til istandsættelse og modernisering.
Og; uha-uha, jeg tør næsten ikke skrive det: Bytte eller sælge, flytte et andet sted hen, lave noget andet. Alle kan jo bare gøre, som de vil; lave en andelsforening, et kollektiv, en boligforening. Det vigtigste er, at de selv har valgt, med åbne øjne. Men der er blandt de 'hellige' en utrolig fremmedfrygt: Hvis nu man fik en nabo, der var fra Hirtshals å' fisker å' så'n.
De, der kalder sig Fællesskabet Fristaden Christiania, kører deres sag sideløbende med vores. Det handler jo om det samme. Mange af de, der er med der, føler sig mest trygge i den store flok og en hel del er bange for at blive moppet og tør ikke sige fra.
Det var den store gruppes advokat, Knud Foldschack, der lagde ud i går morges. Efter frokost kom Rolf Gregersen, der er advokat for en anden gruppe, og i dag var det så vores advokat, Tyge Trier. Såvidt jeg kan vurdere, går det udmærket. Kammeradvokaten ser knap så begejstret ud. Det er spændende at opleve de her skarpe drenges argumentation & logik. Landsretsdommer Vollmond er stilfærdig, venlig og meget skarp, når han en sjælden gang siger noget.
Der sidder 6 advokater i den store sal, i sorte kapper med røde kanter. Når landsrettens dommer kommer ind med sit følge, i sorte kapper, rejser alle sig i respekt for retten.
I den billige afdeling er vi højst 10 tilhørere og et par retsreportere.
Ulrik Dahlin skriver om sagen i Information i forgårs og i dag.
I morgen, fredag, kl. 9.30 er det kammeradvokatens tur. Det tager vel et par timer, til frokost. Så er der replik og duplik, og det hele slutter med, at landsretsdommer Vollmond fortæller, hvornår dommen vil blive forkyndt. Så rejser alle sig, dommerpanelet går ud. Så er det bare at vente.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar