lørdag den 2. august 2008

Blæst inde i Lohals


Skummelt & blæsende i Lohals.

Vi kom ind til Lohals sent fredag aften i næsten vindstille og silende regn efter en meget frisk tur fra Vordingborg, hvor vi måtte krydse ud, mens spilaben krydsede fingre for, at alt gik godt og vi ikke kom for langt uden for renden.

Vel ude sejlede vi for fulde gardiner under Storstrømsbroen og gennem Smålandsfarvandet; skipperen ville have været til Agersø, men ombestemte sig hurtigt pga. den høje fart (vi var oppe over 9 knob på en bølge!) og vi satte kurs mod Omøsund med vinden ind fra agter og godt gang i kareten!! Vi skulle over Storebælt i dag, for der var endnu mere frisk luft og dårligt vejr på vej; målet var Lundeborg.

Ud for Langelands nordspids døde vinden næsten helt og det begyndte at regne lige så stille, så vi besluttede os for at gå ind i Lohals for natten. Det havde været en lang dag.

Da vi skulle have sejlet ned, viste det sig, at hulkehlen var flækket i toppen.


Vores masteproblem: Du kan se det flækkede stykke, der hænger og blafrer.

Skipperen ringede til Hanne Risvang i det sydfynske, der lagde sit snedkerhoved i blød for at finde en løsning på problemet. Hun huskede mig på, at Niels & Lene bor i Lohals. Vi gik en tur og de fik øje på os inde fra deres nye hus og sprang op. Rundvisning, ordentligt håndværk med mange fine detaljer og sans for traditionerne. Lige ved havnen og så tæt på vandet, at vi kan følge vejret og skibene og se over til masterne i Lundeborg.


En tysk sejler prøvede at komme op i masten for at tape det flækkede, men det lykkedes ikke.


Et stort flot skiv i Lohals, men jeg kunne ikke se navnet; det står sikkert på hækken.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar