fredag den 14. november 2008

To store fotografer

Et Lee Miller billede til vores to kattekræ.

Lee Miller blev født i New York i 1907. Den smukke og begavede Lee Miller startede sin fotografiske karriere som model for Edward Steichen, Hoyningen-Huene og Arnold Genthe m.fl. I '29 tog hun til Paris hvor hun arbejdede sammen med Man Ray og andre surrealister og etablerede sit eget studio. Returnerede til USA, blev gift med en stenrig ægyptisk forretningsmand og boede i Cairo. Hun blev en del af det surrealistiske broderskab i Paris, rejste med sin kommende mand i Grækenland og Rumænien og dækkede sammen med David E. Scherman en stor del af 2. Verdenskrig for Time-Life og rejste langt ind i Østeuropa.
Efter krigen fortsatte Lee Miller arbejdet for Vogue. Hun døde, mæt af dage, må man formode, i 1977. Læs mere på Lee Miller Archive og på Wikipedia

I det forårsagtige solskinsvejr var det en fornøjelse at spadsere til Petit Palais.
På Petit Palais var der en stor udstilling af Patrick Demarchelier, der har fotograferet både mode & de kendte. Han er fremragende; se bare det her magtfulde portræt!
Udstillingen var sat op ind mellem museets almindelige udstilling, som man gør på Petit Palais hvert efterår med en stor udstilling. Jeg kunne ikke finde ham i Mois de Photos 280 siders katalog; hans udstilling er så stor, begge etager i Petit Palais, at han har sit eget, som jeg desværre ikke fik anskaffet.
Patrick Demarchelier er på min alder, født i '43 i Paris. Da han blev 17, gav stedfaderen ham et Kodak kamera og så var Patricks karierre i gang. I '92 havde han kontrakt med Vogue og Harper's Bazaar; nu har han 400 billeder udstillet på Petit Palais til den 4. januar.ophængningen i Petit Palais
Karen holder meget af elefanter, især Patrick Demarcheliers

1 kommentar:

  1. Vi er alle meget misundelige. Både den trofaste læser og de kærlige kræ. De ville gerne ned å hilse på en kollega - og også gerne se nærmere på dem med halerne på Lee Millers billede.

    SvarSlet