søndag den 11. januar 2009

Vintertid er suppetid



Engang for længe siden købte Karen en stor, flot Eva Trio suppegryde. Nu er det tid at tage den i brug.
Men hov, god suppe skal koge længe. Så husets forsyning af flaskegas skal suppleres. Øh, sækkevognen er punkteret; den skal lige lappes først, gasflasker er tunge.

Rolig nu! Sæt dig nu ned med et glas rødvin og Nanna Simonsens gode kogebog Smag på Danmark. Der skal jo købes ind: Timian, oksekød, persillerødder, persille, selleri, hvidløg, ingefær, gulerødder, hel, sort peber, porrer...

Et par liter vand i gryden og i med oksebryst, porretoppe, rødder, persille, når det er skyllet, peber, timian: Det skal boble et par timer mindst, inden suppen sies og den gode del af grøntsagerne snittes og koges med til de lige er møre.
Der er lige tid til kødboller med hvidløg & ingefær - og en gevaldig opvask.

Opvask er der altid nok a'!

Her i dag søndag vil jeg prøve Nannas opskrift på melboller.
Vi skal holde vores gamle kulinariske traditioner i hævd. Mosteren var meget begejstret for suppen i går aftes.



Vi sætter begge stor pris på Nanna Simonsen: Smag på Danmark fra Gyldendal. Kan varmt anbefales! Lars Ranek har illustreret på det smukkeste og værket er præmieret af Foreningen for Boghåndværk i 2003. 200 kr. er næsten en foræring!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar