lørdag den 8. september 2012

Faurschou Foundation åbner med et brag

I torsdags åbnede et nyt, stort udstillingssted i København. Galleri Faurschou er flyttet fra Nyhavn til Frihavnen, til et stort pakhus på  Kubiensvej 11 under navnet Faurschou Foundation og er en privatfinansieret, offentligt tilgængeligt kunstinstitution med en filial i Beijing.

I torsdags åbnede det nye udstillingssted med et brag, da den kinesiske kunstner Cai Guo-Qiang (Quanzhou, Gujian 1957) lavede en eksplosionsperformance omkring en lille dansk sejlbåd, ringdæksjollen Freja.


Luise og Jens Faurschou

Cai Guo-Quiang og hans dygtige tolk

Den muntre borgmester fra Iwaki, hvor den store båd i udstillingen kommer fra. Det er altid mænd fra Iwaki, der hjælper Cai Gou-Qiang med at stille den store installation op rundt i verden.




Efter braget blev 'Freja' sejlet ind til kajen ved pakhuset og rullet ind i udstillingen.

Båden fra Iwaki





Cai Guo-Qiang er meget optaget af krudtets muligheder og laver sammen med frivillige store billeder på papir sværtet af eksploderende krudt. Billederne her er inspireret af hans ophold i Danmark, hvor han har besøgt Svinkløv, set bådene blive trukket op på Thorup strand, oplevet kirkeskibe, vikingeskibsmuseet i Roskilde og skibsegene i Dyrehaven. Alle billederne er skabt de sidste 14 dage i galleriet med frivillige fra mange lande.
Udstillingen kan ses ganske gratis til den 7. december.

Se mere på Faurschou Foundation

Ingen kommentarer:

Send en kommentar