lørdag den 23. februar 2008

Dagens kulinariske indslag


Dagens middag var exorbitant! En traditionel, snøret oksesteg, lavet i ovnen 20 minutter på hver side, ovenpå et fad blandede rødder: Selleri, gulerødder, pastinak, kartofler, løg, hvidløg (rigeligt, i hele fed) tilsat en solid sjat hvidvin, salt, friskkværnet peber og en masse rosmarin. Hertil hjemmebagt brød af økologisk hvedemel og fuldkornsmel med rigeligt salt, æltet et kvarter og hævet 2 timer. Sæt det i ovnen på 225 grader, smid en sjat vand ind i bunden af ovnen og luk i en fart. Skru ned på 190 grader efter 5 minutter. Bank på brødet efter 25 minutter; når det lyder hult, er det færdigt. Sej krumme, tynd, sprød skorpe, nemt at skære - å' smagen..!
Perfekt til en fredag med stormende kuling udenfor, hvor det lyder som om hytten er ved å lette.

Nu er det snart påske, men så længe varer julen ik' her, hvor man åbenbart kun ka' sælle almindelige Hof og Tuborg eller div. påskebryg på denne årstid. Så Brugsen i Østermarie havde St. Feuillien Cuvée de Noël på tilbud. Til en tier for 75 cl! Det er noget af det bedste øl, der kan købes for penge. Og det plejer at være omkring en 50'er! I morgen køver jeg restlageret... Passer lige til min rosa oksesteg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar