fredag den 11. december 2009

Danmarks dejligste bif






Tine Blichman bag baren

Posthusteatret i kælderen overfor Domhuset på Nytorv, på hjørnet af Brolæggerstræde og Rådhusstræde, er åbnet igen, efter at ha' ligget underdrejet i nogle år fordi der var flyttet et uhæmmet støjende diskotek ind i det gamle posthus i stuen, der ødelagde enhver filmoplevelse.
Men nu er diskoteket heldigvis lukket & slukket og du kan igen se gode film i landets hyggeligste biograf i kælderen under det fhv. posthus. Selv om det ikke er noget stort sted, er der både en bar og en lille fin café med blomster og levende lys, hvor jeg tit har fået et godt glas sammen med Tine og Carsten. De har med egne hænder bygget hver en krog af stedet, der åbnede som kombineret biograf og teater i 1974, altid med skyhøj kvalitet og megen anerkendelse.
Karen & jeg har haft nogle af vores bedste filmoplevelser i den lille biograf, hvor Carsten Brandt kun viser film, han selv har importeret og virkelig brænder for, som den svenske instruktør Roy Andersons magiske og helt uforglemmelige 'Sange fra 2. sal'.
Det er Carsten, der har præsenteret danskerne for instruktører som Wim Wenders, Patrice Leconte, Eric Romer, Andrei Tarkovskij, Akiri Kurosawa...
www.Posthusteatret.dk kan du se det aktuelle repertoire.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar