fredag den 18. juni 2010

Tør du spise grise?


Under overskriften 'Sundhedsministeriet skjuler MRSA-inficerede virksomheder' beskriver Kjeld Hansen på Åbenhedstinget d. 16. juni, hvordan den eneste undersøgelse af multiresistente stafylokokker, MRSA, i den danske agroindustri (det, der engang engang landbruget), bliver holdt meget hemmelig af sundhedsmyndighederne med begrundelsen, at 'hensynet til statens økonomiske virksomhed tæller mere end borgernes ret til at kende undesøgelsens resultater.
Undersøgelsen er lavet af Statens Seruminstitut for organisationen Dansk Svineproduktion på Axelborg, der har alle retttigheder til den.

Resistente stafylokokker, der fremkommer som følge af svinebaronernes uhæmmede brug af antibiotika, de såkaldte 'vækstfremmere' er en meget alvorlig trussel mod vores allesammens helbred.
Ifølge Ugeskrift for Læger 172/13-14 fra marts i år vil der i løbet af få år være millioner af inficerede svin, der kommer til at udgøre et potentielt sundhedsproblem for hele befolkningen.
En banal blærebetændelse kan blive dødelig, skriver Danmarks Naturkomite i deres kampagne 'Stop antibiotika i landbruget'.
I følge kampagnen bør enhver anvendelse af human antibiotika standses til industrielt opdræt af dyr til konsum.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar