fredag den 21. marts 2008

Vores allesammens public service kanal

DR er hårdt trængt på økonomien. Karen & jeg er ret ligeglade med TV, men P1, vores førende public service kanal, bliver ringere og ringere. Kirken og religionen fylder efterhånden ganske forbandet meget og hvad der ellers bliver lavet, bliver genudsendt tre - fire gange sammen med indslag vi har hørt for flere år siden.
DR blev lokket ud i Ørestaden for at fungere som lokomotiv for det stagnerende grundsalg. Det lykkedes ganske godt. At man så også kunne bruge det vildtvoksende byggebudget til at vride armen rundt på DR med voldsomme nedskæringer til følge, der alvorligt har stækket vores allesammens public service kanal, var bare en for højrefløjspolitikerne herlig bivirkning, der kunne lukke kæften på den kritiske institution.
På Informations debatside blev foreslået at de relativt højtlønnede journalister bidrog til at redde deres arbejdsplads ved at gå ned i løn.
'Peter' skriver: 'Tror du virkelig dygtige journalster vil arbejde for mindre? Og tror du virkelig det kan redde DR fra den slagtning, de borgerlige har planlagt?'
Per Vadmand svarer: 'Rigtigt, Peter - der er tale om et bevidst politisk valg. Som jeg har sagt før: Hvis man havde behandlet andre offentlige virksomheders budgetoverskridelser på samme måde som DR's, havde Storebæltsbroen kun gået til Sprogø.
Her kan jeg ikke lade være med at sende en tanke til Forsvarets mange absurde fejlinvesteringer i mange millioners-klassen: Tårnfalken, der ikke kan flyve, radarsystemer, der ikke kan bruges, kostbare, uanvendelige computersystemer, helikoptere, der er på værksted, når de skal redde liv, transportfly osv. ...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar