onsdag den 19. marts 2008

Youssou N'Dour & Per Stig Møller


Senegals verdensberømte vokal Youssou N'Dour og udenrigsminister Per Stig Møller stillede op i Kafcaféen i Skindergade til et kort debatmøde om religion og kultur på tværs af kulturer. Youssou bruger meget krudt på sociale og politiske forhold. I 2007 blev han af TIME MAGAZINE udpeget som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer.
Youssou mente, at bortset fra fodbold viste de fleste afrikanere intet om Danmark. Det var jo ikke så godt. Verdens rigdom er jo netop de kulturelle forskelle, diversiteten, pressefriheden. Vi danskere kunne yde et vigtigt bidrag ved at støtte private medier i andre lande. Mange politikere misbrugte medierne for at bevare deres givtige job.
At være araber og at være muslim er to forskellige ting. Der er millioner af muslimer, der ikke er arabere, og millioner, der tager afstand fra terrorismen. Det hører vi bare aldrig om.
Mange unge senegalesere drømmer om at komme til Vesten. Youssou siger til dem, det ikke er paradis. Selv skynder han sig altid hjem, når han har været på turné.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar